Ψηφιοποίηση του κήπου

Μετά από 4 μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, ολοκληρώθηκε η νέα χαρτογράφηση του Βοτανικού Κήπου με την προσθήκη 30 ειδών και τη χωροθέτησή τους στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Επίσης, βελτιώθηκε η παλιά σήμανση της χλωρίδας και προστέθηκε νέα εκεί που έλειπε.

Τον τελευταίο καιρό, δουλέψαμε πάνω στον ηλεκτρονικό τομέα και μετά από τις απαραίτητες δοκιμές και βελτιώσεις, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η περιήγησή σας στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου είναι πλέον σε ψηφιακή μορφή! Ο επισκέπτης, μπορεί να ανιχνεύσει με το κινητό του τον αντίστοιχο κωδικό QR ανάλογα με τη γλώσσα που επιθυμεί (Ελληνικά ή Αγγλικά) και θα εμφανιστεί η λίστα με όλη τη χλωρίδα που έχει χαρτογραφηθεί. Κάθε φυτό, έχει στη βάση του έναν αριθμό και στον ηλεκτρονικό κατάλογο που θα έχετε στο κινητό σας, μπορείτε να διαβάσετε την κοινή και την επιστημονική του ονομασία καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για αυτό, όσο κινήστε στα μονοπάτια του Κήπου.

Η ψηφιοποίηση της περιήγησης, δεν σταματά εδώ! Μπορείτε να επισκεφθείτε  την «Έκθεση Φωτογραφίας» με τα 55 σπάνια ντοκουμέντα από την περιοχή της Νευρόπολης και την ιστορία του Νεοχωρίου, ακούγοντας την περιγραφή τους σε ένα 9λεπτο ηχητικό αρχείο στο κινητό σας, ανιχνεύοντας τον αντίστοιχο κωδικό QR στην είσοδο του «Ξύλινου Οικίσκου». Η περιγραφή διατίθεται σε 3 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά!

Θυμίζουμε ότι είμαστε ανοικτά όλη την εβδομάδα (εκτός Τρίτης) με χειμερινό ωράριο 10πμ-4μμ. Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας botanikoskiposneoxoriou.wordpress.com για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο κ. Καραντώνη Γεώργιο στο τηλέφωνο 6946476683.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ψηφιοποίηση του κήπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s